Rengøring & vedligeholdelse

Overfladebehandling inden ibrugtagelse

Alle natursten (granit/kalksten/lava/marmor) skal overfladebehandles med Akemi Antiplet inden ibrugtagning. Vi arbejder med 2 typer Antiplet. En til sort granit i mat udførsel og en til alle øvrige.

Antiplet er en specialimprægnering, der afviser vand, fedt og olie og har en lang levetid. I modsætning til forseglede sten, opretholder stenen sin evne til at ånde. Antiplet har en smudsafvisende effekt, derfor er det nemmere at holde overfladen ren. Antiplet er ufarlig i forbindelse med fødevarer, når produktet er hærdet helt op.

Super Dark er et produkt identisk med Antiplet, men det er specielt udviklet til mat sort granit, hvor intensivering af farve og struktur ønskes. Produkterne må ikke kombineres.
Det rigtige produkt bliver leveret sammen med bordpladerne.

Følg anvisningen på produktet og vær´ opmærksom på at overfladebehandlingen sker inden ibrugtagning, og også før bordplader fuges ved samlinger og imod væg.
Undgå at bruge for store mængder, pas på tørretid, og undgå produktskift.

Overfladebehandlingen skal typisk vedligeholdes et par gange årligt.
Bordplader i komposit og keramik(Dekton) skal ikke overfladebehandles.

Almindelig rengøring

Til daglig rengøring anbefales en fiberklud, rent vand og neutral sæbe.
Polerede overflader kan med succes rengøres med glasrens og en tør klud.
Ajax og lignende anbefales til dagligt brug.

Vanskelige pletter

Q-Action er speciel til rengøring/fedtfjernelse på granit/komposit og keramik. (Ikke marmor/kalksten & lava) Eddike kan anvendes til kalkfjernelse på granit/komposit og keramik ( ikke marmor/kalksten og lava).

Limpiador er en skurecreme til vanskelige pletter og metalafsmitninger ( ikke at anvende på marmor/kalksten og Lava). Undgå den slibende grydesvamp, klorbaserede produkter, produkter med ph over 9, kaustisk soda, Cillit-Bang og lignende. Følg anvisningen på Limpiador & Q action.

Husk efterfølgende overfladebehandling af natursten.

Læs mere om egenskaber eller vedligeholdelse af bordplader fra Billeschou Stenhuggerier. Klik på nedenstående links for at hente en pdf.

Bordplader · Egenskaber

Bordplader · Rengøring/Vedligeholdelse